Laboratorium
Spirit of Hven Laboratory har sedan mitten av 2000-talet etablerat sig som ett respekterat och väl anlitat laboratorie för analyser och rådgivning runt de utmaningar som livsmedelsnäringen står inför. Merdelen rör alkoholhaltiga drycker men bland kunderna finns även producenter av andra livsmedel och non-foods.
Analys Shop
Ett urval av analyser innefattar:
Råvaru-/Maltanalyser: Pesticider, Fenoler, Svaveldioxid, Etylkarbamater, Fuktighet, EBC, PSY (predicted spirit yield), Kväve (Total, Löslig, Ratio), Friability, Viability, DP, Kolbach, Diastatic power, PDMS, NDMA, etc.
Fermeterad öl/mäsk/vin: Alkoholer, Svaveldioxid, Formaldehyd, Spirit indication, Original gravity, Final gravity, Residual gravity, Gravity lost, pH, Sockeranalys (varianter, restsocker etc.), etc.
Trä, Ek: Extraktionsanlayser, Pesticider, Salter, Metaller, Syror, Mineraler, Aldehyder, Ketoner, Estrar, Sockerarter, Terpener, etc.
Sprit/Destillering, Mognadsanalyser: Pot Ale, Spent Lees (restalkohol, Nitrifikationshämmande ämnen, Koppar, Zink, Kadmium, tungmetaller, BOD, COD, TS, etc.). Råsprit ( Fenoler, NDMA, Etylkarbamater, Estrar, högre alkoholer etc.), pH, Alkoholhalter, Estrar, Aldehyder, Ketoner, Syror (Totalt, Fast, Volatila), pH, Ftalater, Acetaler, Plasticider, Fenoler, Vanillin, Furfuraler, Organoleptiska aspekter, metaller (Bly, Zink, Koppar, etc.), Svaveldioxid, etc.
Vatten: Alla aspekter efter förfrågan bland annat, Metaller, Klor, Salter, Mineraler, TS, pH, pesticider, bekämpningsmedel, mikrobiologi, Legionella, etc.